Material för energirenovering

OBS! Detta är en gammal sida som har bytts ut. Tryck på knappen nedan för att komma in på vår nya sida.

Gå till nya sidan

Energiutredning

Energiutredning

Energiutredningen identifierar lönsamma och möjliga energieffektiviseringsåtgärder för ditt husbolag. Det är bäst att få en energiutredning från ett opartiskt expert-företag.

Vad bör beaktas vid energiutredning?

För tips och grundläggande information om att genomföra en energiundersökning, se vår artikel på finska (länk).

Föreslå en energiutredning för er bolagsstämma

Det är värt att föreslå att få en energiutredning  på bolagsstämman. Du hittar ett färdigt textstycke som föreslår energiutredning och övriga instruktioner på denna sida på svenska (länk).

Mall för anbudsbegäran för energiutredning

Vi har tagit fram en preliminär mall för anbudsbegäran för att skaffa ett husbolags energiutredning.  Du kan få mallen genom att kontakta oss med vårt kontaktformulär (länk), eller genom att begära mallen via e-post direkt från energiaremontti(at)hel.fi.

Serviceproducenter

Serviceproducenter för energirenovering och energiutredning

Om du letar efter serviceproducenter för att utföra energiutredning eller energirenovering, kolla listan över serviceproducenter på finska (länk). Listan uppdateras fortfarande.

En guide till energieffektivitet av ett husbolag

En guide till energieffektivitet i ett husbolag

Guiden ger omfattande information om hur man förbättrar husbolagets energieffektivitet och tar hänsyn till energifrågor under hela året. Guiden finns i PDF-format på Finlands Green Building Councils webbsida på finska (länk).

Byggande av ladd stationer för elbilar

Byggande av ladd stationer för elbilar

Läs hur man främjar elbilsladdning i ett husbolag och hur anskaffningen av ladd stationer går till från artikeln på vår hemsida på finska (länk). Längst ner på sidan hittar du även länkar till annat bra material med anknytning till elbilsladdningsstationer.

Energirenovering – vad, varför och hur?

Ta kontakt med energiexperter

Information till husbolaget

Ge ditt husbolag ett förslag