Pirkkalalainen geoenergiaratkaisujen toimittaja Rototec on ensimmäinen ei-helsinkiläinen organisaatio Helsingin Ilmastokumppanit-verkostossa.

Ilmastokumppanit-verkoston tavoitteena on luoda uusia toimintatapoja ja yhteistyötä kaupungin ja yrityskentän välillä kaupunkialueen päästöjen vähentämiseksi. Yritysten rooli ilmastotalkoissa on tunnistettu ja jatkossa niiden innovointikykyä ja ketteryyttä halutaan hyödyntää entistä paremmin.

Uusi toimintamalli on paikallaan

Vuodesta 2012 toiminutta Helsingin Ilmastokumppanit-verkostoa ollaan uudistamassa vuoden 2021–2022 aikana ottamalla käyttöön uusia toimintamalleja ja kirkastamalla verkoston vaikuttavuutta kehittämällä kumppanuusverkoston tavoitetasoa, sen mittarointia ja raportointimallia. Myös verkkosivustoon on kehitteillä uudistuksia.

Yksi uusista toimintamalleista on ajattelu ”teot ratkaisevat, ei organisaation kotipaikka” avaamalla verkosto ei-helsinkiläisille toimijoille, jotka ratkaisuillaan aikaansaavat päästövähennyksiä Helsingissä toimiessaan.

”Olemme todella iloisia, että olemme Helsingin ensimmäinen ei-helsinkiläinen ilmastokumppani. Koko liiketoimintamme tähtää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa ja Pohjoismaissa. Ilmastotavoitteet ovat meidän kaikkien yhteinen tavoitteemme ja haluamme auttaa niin Helsinkiä kuin muitakin kuntia näiden saavuttamisessa maalämmön ja maaviileän avulla. Yrityksemme omat ilmastotavoitteet sisältävät tiekartan kohti koko yrityksemme hiilineutraalia toimintaa”, kertoo Jan Herranen, maajohtaja, Rototec Oy.

Järkevillä teoilla hiilineutraaliutta edistetään entistä nopeammin.

”Helsingin ja muiden kuntien hiilineutraali tulevaisuus on lähempänä kuin luullaan. Se löytyy jopa suoraan jalkojemme alta. Maalämpöä voisi helposti hydödyntää enemmänkin jo nyt. Maalämmön avulla voidaan viedä kokonaisia kuntia ja kaupunkeja kohti ilmastotavoitteita niin energia- kuin kustannustehokkaastikin”, Jan Herranen jatkaa.

Rototecin ilmastotavoitteista voit lukea lisää täältä. Rototecin Ilmastokumppanit-tiedotteeseen pääset tästä.

Olisiko teidän yrityksenne Helsingin seuraava Ilmastokumppani?

Lisätietoja:
Susanna Suomalainen, Ilmastokumppanit-verkoston koordinaattori
ilmastokumppanit@hel.fi, puh. +358 40 674 9950

Ilmastokumppanit

Viimeisimmät artikkelit