28.8.2019

Porvoo Campuksen katolle oma aurinkovoimala

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Aurinkopaneeleita.

Haaga-Helia ja Laurea ammattikorkeakoulut ovat yhteisvoimin sitoutuneet vastuullisempaan ja tehokkaampaan energiankäyttöön sijoittamalla Porvoo Campuksen katolle oman aurinkovoimalan.

Kesän aikana Porvoo Campuksen katolle on asennettu korkean hyötysuhteen aurinkopaneeleita. Yhteistyökumppanina on toiminut helsinkiläinen aurinkosähkön asiantuntijayhtiö Playgreen Finland Oy.

Porvoo Campuksen katolla olevien aurinkopaneelien teho on noin 58 kilowattia (Wp), ja ne tuottavat sähköä vuodessa noin 50 MWh. Kaikki aurinkopaneeleilla tuotettava sähkö menee Porvoo Campuksen omaan käyttöön.

Uusiutuvalla aurinkosähkövoimaloilla katetaan osa kampuksen sähkönkulutuksesta.
”Nykytekniikalla tuotantoa saadaan aurinkovoimalasta myös pilvisellä säällä ja talvisaikaan. Aurinkopaneelien sähköntuotto vaihtelee vuodenaikojen mukaan, mutta esimerkiksi kesäkuukausina kaikki kampuksen sähköntarve voidaan saada aurinkopaneelien kautta,” toteaa Kiinteistö Oy Porvoo Campuksen toimitusjohtaja Ulla Alapere.

”Haluamme panostaa ympäristöasioihin. Tulemme syksyn aikana sijoittamaan aurinkopaneeleita myös Laurean Tikkurilan kampuksen katolle. Kiinnitämme muutenkin erityishuomioita kiinteistöjemme energiatehokkuuden ja jätteiden kierrätyksen parantamiseen”, Alapere jatkaa.

Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat myös osa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun jo pidempään jatkunutta ympäristötyötä. Haaga-Helia toimii Helsingin kaupungin kumppanina rakentaen hiilineutraalia Helsinkiä Ilmastokumppanit-verkostossa.

Faktaa järjestelmistä
• Maksimiteho 58,3 kWp
• Tuottoteho 49 MWh/v
• Paneeleita 188 kappaletta
• Toimittaja Play Green Finland Oy

Lisätietoa:
Ulla Alapere, toimitusjohtaja, Kiinteistö Oy Porvoon Campus, puh. 01025 63179

Viimeisimmät artikkelit