Helsingin kaupunki on ollut mukana älykkäisiin päästövähennysratkaisuihin keskittyvässä eurooppalaisessa mySMARTLife-hankkeessa, jonka menestystä juhlitaan päätöskonferenssilla Final Conference – Smart People – Smart Economy – Smart Cities 14.–15. syyskuuta Hampurissa, Saksassa.

Lähes kuuden vuoden jälkeen 27 hankekumppanin yhteiset ponnistelut kuudessa eri maassa kestävien kaupunkien, älykkään asumisen ja älykkään talouden eteen tulevat päätökseen. On aika esitellä tuloksia suurelle yleisölle, jotta menestyksekkäimpiä toimia voitaisiin jäljitellä hankkeessa kehiteltyjen uusien metodien ja innovatiivisten ratkaisujen avulla.

MySMARTLifen päätoimenpiteet suoritettiin kolmessa Lighthouse-kaupungissa: Nantesissa (Ranska), Hampurissa (Saksa) ja Helsingissä. Kolme seuraajakaupunkia – Bydgoszcz (Puola), Rijeka (Kroatia) ja Palencia (Espanja) – ovat saaneet kokemuksista suoraan oppeja ja laatineet niiden myötä omia kaupunkitason muutoksiin tähtääviä suunnitelmiaan.

”MySMARTLife-konsortio on ahertanut saavuttaakseen kunnianhimoisia energia- ja päästövähennystavoitteita innovatiivisilla keinoilla. MySMARTLife on ollut mittava demonstraatiohanke, joka on tukenut älykkäiden kaupunkialueiden luomista sekä energiatehokkaiden toimien käyttöä energiankysynnän, kasvihuonekaasujen ja päästöjen laskemiseksi yhdessä uusiutuvien energianlähteiden ja energiaverkkojen integroimisen kanssa. Hankekaupungeissa toteutettiin myös puhtaita liikenneratkaisuja. Loistavat tulokset onnistuivat Lighthouse-kaupunkien ja seuraajakaupunkien yhteistyön sekä heitä tukeneiden partnerien ansiosta”, mySMARTLifen pääkoordinaattori Rubén García Pajares kiittelee.

MySMARTLife-päätöskonferenssin tavoitteena on jakaa hankkeesta saatuja oppeja ja kokemuksia sekä edistää keskustelua muun muassa liikenneratkaisuista, asukkaiden osallistamisesta, energiatehokkaista rakennuksista, älyvalaistuksesta ja ICT-ratkaisuista.

Päätöskonferenssin ensimmäinen päivä alkaa juhlallisella avajaisseremonialla ja keynote-puheella, jonka jälkeen konsortiojäsenet esittelevät Nantesin ja Helsingin menestyksekkäitä toimenpiteitä. Ensimmäisenä päivänä keskitytään myös tiedonvälitykseen koko mySMARTLife Cities Networkin kanssa.

Toisena päivänä vieraillaan Bergedorfin toimenpidepaikalla. Päivän aikana kuullaan keynote-puheen lisäksi Hampurin kokemuksia hanketoimenpiteistä sekä esitellään Climate Neutral and Smart Cities -verkoston saksalaiskaupunkeja, ja lopuksi tehdään vielä sähköbussilla konkreettinen tutustumiskierros toimenpiteisiin Bergedorfissa.

Lisätietoa tapahtumasta sekä konferenssiohjelma

Lisätietoa mySMARTLifen Helsingin osahankkeesta

Hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoitussopimuksen No 731297 mukaisesti.

Viimeisimmät artikkelit