Edistämme ruuan kestävää tulevaisuutta

Paulig

Paulig asetti Science Based Targets -aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet ensimmäisenä elintarvikeyrityksenä Suomessa. Pauligin tavoitteet olivat hyväksyntähetkellä kaikkein kunnianhimoisimmat Science Based Targets -aloitteessa asetetuista tavoitteista. Pauligin tavoitteena on vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjunsa päästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

2021

Åtaganden

Ilmastositoumuksemme ulottuvat vuoteen 2030 ja jatkamme määrätietoista työskentelyä niiden eteen. Vuoteen 2030 mennessä Paulig vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjunsa päästöjä 50 prosenttia vuoden 2018 tasosta. Pauligin tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat Science Based Targets -aloitteen hyväksymiä, ja ne vastaavat toimia, joita tarvitaan ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi alle 1,5 °C:seen.

Lisäksi tavoitteemme on, että vuoden 2023 loppuun mennessä omat tuotantolaitoksemme ovat hiilineutraaleja.

Prestationer

Inga prestationer för iår.

2020

Åtaganden

  • Vuoteen 2030 mennessä Paulig vähentää oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjunsa päästöjä 50 prosenttia vuoden 2018 tasosta. Pauligin tieteeseen perustuvat tavoitteet ovat Science Based Targets -aloitteen hyväksymiä, ja ne vastaavat toimia, joita tarvitaan ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi alle 1,5 °C:seen.
  • Lisäksi tavoitteemme on, että vuoden 2023 loppuun mennessä omat tuotantolaitoksemme ovat hiilineutraaleja.

Prestationer

Saavutimme konsernin oman toiminnan kasvihuonekaasupäästöissä 18 prosentin vähennyksen suhteessa vuoden 2018 vertailulukuun.

Ensimmäiset tuotantolaitoksemme, kahvipaahtimomme Helsingin Vuosaaressa sekä tehdasrakennukset Ruotsissa, saivat CarbonNeutral® Building -sertifikaatit. Vuosaaren tehtaalla päästöjä on vähennetty 98 prosenttia vuodesta 2014. Tämä työ sai tunnustusta, kun Vuosaaren paahtimomme voitti vuoden 2020 Energianerokas-kilpailun yhteistyössä Helenin kanssa toteutetulla hukkalämmön talteenottoprojektilla.

Arvoketjussamme jatkamme coffee & climate-hankkeen kautta työtä kahvinviljelijöiden tukemiseksi ilmastonmuutokseen sopeutumisessa: coffeeandclimate.org.

2018

Åtaganden

  • Biojätteen määrän vähentäminen aluksi kymmenellä prosentilla vuoden 2011 tasosta, ja vuoteen 2020 mennessä 25 prosentilla.
  • Vuonna 2016 Paulig liittyi energiatehokkuussopimukseen uudelle kaudelle 2017–2025. Tavoitteena on pienentää kokonaisenergiankulutusta Suomen toiminnoissa -4 % vuoteen 2020 sekä -7,5 % vuoteen 2025 mennessä vuoden 2015 tasosta.
  • Paulig on tehnyt vuonna 2015 kaksi sitoumusta kestävän kehityksen 2050-sitoumusmallissa. Ne koskevat uusiutuvien energiamuotojen käytön lisäämistä omissa operaatioissamme Suomessa sekä kahvinviljelijöiden tukemista ilmastonmuutoksen aiheuttamiin vaikutuksiin sopeutumisessa.

Prestationer

  • Biojätteen määrä on Vuosaaren paahtimon toiminnassa vähentynyt 24 % vuoden 2011 tasosta.
  • Kokonaisenergiankulutuksessa on Suomen toiminnoissa ei ole tapahtunut vuodesta 2015 suuria muutoksia, mutta samaan aikaan uusiutuvaan energiaan siirtyminen on tuonut merkittäviä kasvihuonekaasupäästöjen vähennyksiä.
  • Olemme asettamassa konsernin tasolla uusia ilmastotavoitteita.
  • Helsingissä paahdamme kaiken kahvin biokaasulla ja Vuosaaren paahtimo käy kokonaan uusiutuvalla energialla

Yrityksen kuvaus

Paulig on perheomisteinen elintarvikeyritys, joka rakentaa uutta ja vastuullista ruokakulttuuria – sekä ihmisille että maapallolle. Paulig tunnetaan korkealaatuisista kahvituotteista ja -palveluista, ruokakonsepteista, mausteista, kasvipohjaisista vaihtoehdoista sekä snacks-tuotteista. Yrityksen brändejä ovat muun muassa Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green ja Poco Loco.

Vuonna 2020 Pauligin liikevaihto oli 920 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa on yli 2 000 työntekijää 13 eri maassa. He kaikki panostavat lupaukseen ”For a life full of flavour”. Elintarviketeollisuus voi olla merkittävä osa globaaleja ilmasto- ja terveysratkaisuja, ja me olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisen tavoitteen olla alan vastuullinen edelläkävijä. Edistämme omalta osaltamme ruuan kestävää tulevaisuutta ja inspiroimme kuluttajia vastuullisiin valintoihin tinkimättä mausta ja helppoudesta.