Ympäristövastuullinen vierailukohde, jonka tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2030

Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren CO2 päästöt ovat pienentyneet 40 % viimeisen 5 vuoden aikana!

Hiilineutraali eläinten saari Korkeasaaren eläintarha on laatinut hiilineutraali Korkeasaari 2030 ohjelman vuonna 2016. Tavoitteenamme on saada toimintamme hiilivapaaksi seuraavan kymmenen vuoden aikana. Samalla tarjoamme asiakkaillemme ympäristövastuullisen vierailukohteen.

Tähän mennessä olemme siirtyneet vihreään sähköön, kiertolämpöön ja osin hiilivapaisiin polttoaineisiin omissa kulkuneuvoissamme. Valaistuksessa on siirrytty energiatehokkaisiin LED-valoihin, ulkovalaistus toimii hämäräkytkimillä ja sisätiloissa on käytössä liiketunnistimet. Korkeasaari kannustaa työntekijöitään välttämään yksityisautoilua työmatkoilla ja tukee julkisten liikennevälineiden käyttöä työmatkasetelein sekä polkupyörän käyttöä tarjoamalla kaupunkipyöräedun. Saaressa henkilökunta liikkuu polkupyörillä, sähköpolkupyörillä ja sähköpotkulaudoilla.

Kompensoimme työtehtävissä tehtyjen ja eläinten kuljetuksista aiheutuneiden lentomatkojen hiilipäästöt, vuoden 2019 päästöt kompensoitiin istuttamalla puita. Pyrimme vähentämään syntyvän jätteen määrää ja edellytämme vastuullisia hankintoja.

Asiakkaat voivat saapua Korkeasaareen jalan, polkupyörällä ja julkisia kulkuneuvoja suosien. Ravintolatarjonnassa suositaan lähiruokaa ja tarjolla on runsaasti kasvisvaihtoehtoja, tarjottu kala on sertifioitua ja matkamuistokaupan tuotteet ovat ympäristövastuullisia.

2021

Commitments

Edistämme vähäpäästöisiä ja ympäristövastuullisia hankintoja ja kiinnitämme huomiota eläinten ruuan hiilijalanjäljen pienentämiseeen.

Achievements

No achievements available for this year.

2020

Commitments

Korkeasaaren eläintarha on sitoutunut jatkuvaan ja tavoitteelliseen hiilidioksipäästöjen vähentämiseen.

 

Achievements

Korkeasaaren eläintarhan hiilijalanjälki on pienentynyt lähes 40 % jaksolla 2016 – 2020. Päästöjen vähentämisessä keskeisintä on ollut siirtyminen hiilivapaaseen sähköön ja kiertolämpöön. Lisäksi ympäristöystävälliseen liikkumiseen ja hiilivapaisiin polttoaineisiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Olemme myös tarkentaneet hiilijalanjäljen laskentaa ja tietojen keruuta erityisesti ravintoloiden ja eläinten ruuan osalta.

Yrityksen kuvaus

Korkeasaaren eläintarhan tärkein tehtävä on villieläinten ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Eläintarhassa tapahtuvan lajiensuojelutyön ja ympäristökasvatuksen lisäksi Korkeasaari osallistuu eri puolilla maailmaa tapahtuvaan luonnonsuojeluun.

Ympäristövastuullisuutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa edistetään Ekokompassin ja hiilineutraali Korkeasaari 2030 ohjelman avulla. Hiilineutraalisuustavoitteemme on kirjattu myös Sitoumus2050-sivulle ja toukokuussa 2021 Korkeasaari hyväksyttiin ensimmäisenä matkailukohteena ostavastuullisesti.fi-sivustolle.

Korkeasaaren Eläintarha on perustettu vuonna 1889 ja se aloitti toimintansa säätiönä 1.1.2018. Säätiö kuuluu Helsingin kaupungin kaupunkikonserniin. Korkeasaaressa työskentelee vakituisesti yli 70 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa. Vuosittain Korkeasaaressa käy noin puoli miljoonaa vierailijaa ja tavoitteemme on, että vierailijat viihtyvät ja samalla ymmärtävät merkityksensä osana luontoa ja sen suojelua.

Lisätietoja: korkeasaari.fi.