Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr

Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr

Ympäristövastuullisuutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa edistetään Ekokompassin ja hiilineutraali Korkeasaari 2030 ohjelman avulla.

 

Korkeasaaren eläintarha liittyi Helsingin Ilmastokumppaniksi 5.11.2020!

2020

Sitoumukset

 1. Korkeasaaren eläintarha on laatinut hiilineutraali Korkeasaari 2030 ohjelman, jonka mukaan pyrimme saamaan oman toimintamme hiilivapaaksi seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tähän mennessä olemme siirtyneet vihreään sähköön, kiertolämpöön ja osin hiilivapaisiin polttoaineisiin omissa kulkuneuvoissamme.
 2. Korkeasaaren eläintarha kannustaa asiakkaita kestävään elämäntapaan ja mahdollistaa erilaisin toimenpitein, jotta vierailu Korkeasaaressa olisi mahdollisimman vähäpäästöinen (ravintolatarjonta, saapuminen julkisilla ja polkupyörällä, ympäristöystävälliset tuotteet matkamuistokaupassa jne.)

Saavutukset

 • Olemme siirtyneet vihreään sähköön 2015.
 • Olemme siirtyneet kiertolämpöön kesällä 2019,  lämmityksestä aiheutuvat 617 tonnin vuotuiset hiilidioksidipäästöt putosivat sen ansiosta nollaan.
 • Olemme siirtyneet pääosin hiilivapaisiin polttoaineisiin omissa kulkuneuvoissamme.
 • Hiilijalanjälkemme on pienentynyt 16 % vuodesta 2016 vuoteen 2019.
 • Kompensoimme vuoden 2019 työtehtävissä tehtyjen ja eläinten kuljetuksista aiheutuneiden lentomatkojen hiilipäästöt istuttamalla puita.

Ja lisäksi:

 • Korkeasaari kannustaa työntekijöitään välttämään yksityisautoilua työmatkoilla tukemalla julkisten liikennevälineiden työmatkasetelein sekä polkupyörän käyttöä tarjoamalla kesällä 2020 kaupunkipyöräedun.
 • Saaressa henkilökunta liikkuu myös polkupyörillä, sähköpolkupyörillä ja sähköpotkulaudoilla
 • Valaistuksessa on siirrytty energiatehokkaisiin LED-valoihin
 • Ulkovalaistus toimii hämäräkytkimillä ja sisätiloissa on käytössä liiketunnistimet.

2019

Sitoumukset

Ei sitoumuksia saatavilla.

Saavutukset

Ei saavutuksia saatavilla.

Yrityksen kuvaus

Korkeasaaren eläintarhan tärkein tehtävä on villieläinten ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Eläintarhassa tapahtuvan lajiensuojelutyön ja ympäristökasvatuksen lisäksi Korkeasaari osallistuu eri puolilla maailmaa tapahtuvaan luonnonsuojeluun. Ympäristövastuullisuutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa edistetään Ekokompassin ja hiilineutraali Korkeasaari 2030 ohjelman avulla.

Korkeasaaren Eläintarha on perustettu vuonna 1889 ja se aloitti toimintansa säätiönä 1.1.2018. Säätiö kuuluu Helsingin kaupungin kaupunkikonserniin. Korkeasaaressa työskentelee vakituisesti lähes sata eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa. Vuosittain Korkeasaaressa käy noin puoli miljoonaa vierailijaa ja tavoitteemme on, että vierailijat viihtyvät ja samalla ymmärtävät merkityksensä osana luontoa ja sen suojelua.