Kaikki Stockmannin Suomen toimintojen työntekijät työskentelevät  sertifioidun ympäristöjärjestelmän piirissä

Stockmann Oyj Abp

Vuoden ilmastotekomme

Suomen Stockmann-tavarataloissa sekä palvelutoiminnoissa on jo vuodesta 2003 lähtien ollut käytössä sertifioitu ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä. Vuonna 2018 järjestelmä laajeni koskemaan myös Tuusulassa sijaitsevaa jakelukeskusta, jonka myötä kaikki Stockmannin Suomen toimintojen työntekijät työskentelevät nyt sertifioidun ympäristöjärjestelmän piirissä.

2018

Sitoumukset

  • Jatkamme energiatehokkuuden parantamista: tavoitteemme on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta 4 % vuoteen 2020 mennessä.
  • Vähennämme logistiikan ympäristövaikutuksia: tavoitteenamme oli vähentää jakelukuljetusten päästöjä Suomessa 10 %:lla vuoden 2018 loppuun mennessä.
  • Vähennämme jätteen määrän ja etsimme uusia mahdollisuuksia uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen: tavoitteenamme on saavuttaa 70 %:n kierrätysaste Suomen toiminnoissa.

Saavutukset

  • Jatkoimme energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttamista toiminnassamme. Siirryimme käyttämään entistä laajemmin led-valaistusta tavarataloissamme ja vaihdoimme osan Helsingin tavaratalon hisseistä ja rullaportaista energiatehokkaampiin. Helsingin tavaratalossamme olemme saavuttaneet vuosien 2016-2018 aikana noin 2 %:n säästön kokonaisenergiakulutuksessa ja reilun 3 %:n säästön sähkönkulutuksessa.
  • Vähensimme sisäisten kuljetuksen päästöjä 25 %:lla ja ylitimme 10 %:n tavoitteemme. Keskeiset toimenpiteet päästövähennyksen saavuttamiseksi ovat olleet Jakelukuljetusten jatkuva optimointi ja varastotoimintojen keskittäminen yhteen jakelukeskukseen.
  • 73 % Suomen tavaratalojen jätteistä ohjattiin materiaalikierrätykseen ja saavutimme asettamamme 70 %:n kierrätysastetavoitteen. Lisäksi vähensimme syntyneen jätteen kokonaismäärää noin 11 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Yrityksen kuvaus

Stockmann on vuonna 1862 perustettu suomalainen vähittäiskauppaa harjoittava pörssiyhtiö. Osakkeenomistajia on 44 000 ja henkilöstön määrä on noin 7 000. Stockmannin toiminta jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön, jotka ovat: Lindex, Stockmann Retail ja Real Estate. Konsernilla on 8 tavarataloa, 474 muotimyymälää ja 3 kiinteistöä yhteensä 18 maassa.

Stockmann tarjoaa korkealaatuisen valikoiman brändejä, erinomaista asiakaspalvelua ja inspiroivia ostoksia tavarataloissa ja verkkokaupassa. Haluamme inspiroida ja tukea asiakkaitamme tekemään vastuullisia valintoja sekä työskentelemme kestävän tulevaisuuden hyväksi. Tavoitteenamme on vähentää ja ennaltaehkäistä liiketoiminnan haitallisia ympäristövaikutuksia vähentämällä päästöjä, tehostamalla energian- ja vedenkulutusta sekä huolehtimalla jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä. Jatkuvan kehityksen varmistamiseksi seuraamme Stockmannin ympäristöjärjestelmän ja ympäristötavoitteiden noudattamista. www.stockmanngroup.com

Stockmannin logo