Kokonaispäästöt ovat alentuneet 56 % vuoden 2008 päästöarvosta

CGI Suomi Oy

Vuoden ilmastotekomme

CGI on enenevässä määrin kehittänyt ilmastoystävällisiä ratkaisuja esimerkiksi vähentäen liikenteen hiilidioksidipäästöjä ja paperin käyttötarvetta. CGI tarjoaa työntekijöilleen joukkoliikenteen työmatkaetua ja pyrkii tarjoamaan hyvät mahdollisuudet työmatkapyöräilyyn. Joukkoliikenteen käyttö ja pyöräily työmatkaliikenteessä onkin kasvanut tasaisesti vuodesta 2017 vuoteen 2019. Kannustamme henkilöstöämme pyöräilyyn myös osallistumalla pyöräilyä tukeviin tapahtumiin kuten Kilometrikisaan.

2019

Sitoumukset

  • Toimimme niin, että voimme vähentää sekä omaa, asiakkaidemme että toimittajiemme vaikutusta ympäristöön.
  • Olemme myös sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjämme 50 % vuoteen 2020 mennessä (vertailukohtana vuosi 2008).

Saavutukset

  • CGI:n päästöt ovat vähentyneet 56 % vuoteen 2008 verrattuna ja ovat nyt yhteensä 4910 tCO2e. Vuoteen 2018 verrattuna CGI:n päästöt pienenivät 7,9 % ja CGI:n päästöt per työntekijä ovat pienentyneet 9 % vuoteen 2018 verrattuna.

2018

Sitoumukset

  • CGI Suomi on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjämme 50 % vuoteen 2020 mennessä (vertailukohtana vuosi 2008).
  • Etätyöskentelyyn panostetaan. Ympäristö- ja yritysvastuutapahtumia järjestetään sisäisesti ja myös ulkoisiin osallistutaan.
  • Työmatkasaldon käyttöä jatketaan työmatkapäästöjen vähentämiseksi. Uusimme Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatin.

Saavutukset

  • Vuonna 2018 kokonaispäästöt ovat alentuneet 52 % vuoden 2008 päästöarvosta. Saavutimme tämän jo vuonna 2014.
  • Toimipisteiden kiinteistöjen kokonaispinta-alaa on saatu pienennettyä, jolloin myös energian kulutus on vähentynyt edellisvuoteen verrattuna.

Yrityksen kuvaus

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman ja Suomen suurimpia riippumattomia IT- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Suomessa CGI työllistää yli 3 700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 78 000 konsulttia ja muuta asiantuntijaa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja hallintaan. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. CGI:n liikevaihto on 12,1 Mrd. C$, ja yritys on listattu Toronton sekä New Yorkin pörsseissä (TSX:GIB.A ja NYSE:GIB). Lisätietoa: www.cgi.com ja www.cgi.fi.

CGI logo