Vanhan kunnostaminen ja käyttö­tarkoitusten muuttaminen uusia tarpeita palvelemaan on osa kestävää ­rakentamista

Skanska Oy

Vuoden ilmastotekomme

Olemme vuonna 2019 olleet mukana viemässä hankkeissa eteenpäin hiilijalanjälkilaskentaa ja tavoitteiden asettamista tuleville hankkeille sekä osallistuimme miettimään Helsingin kaupungin kanssa fossiilitonta työmaata. On hieno päästä edistämään asiaa yhdessä!

Hankkeissa toteutimme useita energiatehokkaita uudisrakennuksia sekä olemme uudistaneet vanhaa esimerkiksi Telakkarannassa Euroopan kemikaalivirastolle, missä hanke sisälsi niin uudis- kuin korjausrakentamista. Erikoisuutena hankkeessa on esimerkiksi se, että kahdeksankerroksisen toimistorakennuksen viisi ylintä kerrosta toteutettiin suojellun Puutyöpaja-rakennuksen päälle. Hankkeessa Konepajahallin suojeltu julkisivu korjattiin entiseen loistoonsa, kun taas rakennuksen sisäpuolella kantavia kehärakenteita ja suojeltua siltanosturia lukuun ottamatta käytännössä kaikki uudistettiin täysin. Vanhan kunnostaminen ja käyttö­tarkoitusten muuttaminen uusia tarpeita palvelemaan on osa kestävää ­rakentamista.

2019

Commitments

 • Laskemme hiilijalanjäljen vähintään viidelle hankkeellemme.
 • Keskitymme jatkamaan energiatehokkuuden parantamista hankkeissamme.
 • Kasvatamme henkilöstön ympäristötietoisuutta koulutuksilla.
 • Olemme sitoutuneet Skanskan maailmanlaajuiseen tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä kaikessa rakentamisessamme. Lisäksi välitavoitteenamme on vähentää hiilipäästöjä 50 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä Skanskan omissa hankkeissa.
 • Skanska Kotien hankkeissa tavoittelemme A-energialuokkaa ja E-lukua 75, mikä on noin 15 % parempi kuin nykyisten rakennusmääräysten edellyttämä vaatimustaso 90 sekä tavoittelemme hankkeille RTS-ympäristöluokitusta.

Achievements

 • Hiilijalanjälkiä laskettiin yli 20 kappaletta ja hiililaskenta vakioitiin toimintatavaksi asuntokohteissa sekä olemme osallistuneet aktiivisesti Ympäristöministeriön tulevan elinkaarilaskennan pilotointiin.
 • Yhä useampi hankkeemme saavutti A-energialuokan ja aurinkopaneelit vakiintuivat ratkaisuiksi useimmissa kohteissamme.
 • Henkilöstön tietoisuutta lisättiin useilla eri teemaisilla koulutuksilla sekä syksyllä pidetyllä Ympäristöviikolla.

2018

Commitments

 • Laskemme hiilijalanjäljen vähintään viidelle hankkeellemme.
 • Keskitymme jatkamaan energiatehokkuuden parantamista hankkeissamme.
 • Kasvatamme henkilöstön ympäristötietoisuutta koulutuksilla.

Achievements

 • Hiilijalanjälki lasketaan jo useimmille kohteillemme ja olemme keränneet tietopankin kohteistamme. Tietopankkia hyödynnetään tulevissa hankkeissa hiilijalanjäljen pienentämiseen. Lisäksi olemme kehittäneet työkalun asuntokohteiden hiilijalanjäljen laskentaan ja nyt kehitämme työkalua myös toimitilahankkeisiin. Nämä työkalut virtaviivaistavat laskentaa ja auttavat meitä yhä aikaisemmassa vaiheessa hanketta arvioimaan hiilijalanjäljen vähennyskohteita.
 • Energiatehokkuutta olemme parantaneet asettamalla tavoitteeksi saavuttaa A-energialuokka Skanska Kotien hankkeissa ja olemme kehittäneet taloteknisiä ratkaisuja useissa hankkeissa eteenpäin sekä suorittaneet laadun tarkistusta esimerkiksi lämpökuvauksin.
 • Henkilöstön tietoisuutta kasvatettiin usein koulutuksin ympäri Suomea, joihin osallistui vuoden aikana n. 200 skanskalaista. Lisäksi lisäsimme verkko-oppimisalustaan uusia ympäristökoulutuksia esim. YK-kestävän kehityksen tavoitteet rakentamisessa.

Yrityksen kuvaus

Skanska on yksi Suomen suurimmista asuntojen, toimisto- ja tuotantotilojen sekä infrastruktuurin rakentajista ja projektikehittäjistä. Toteutamme hyviä työ- ja asuinympäristöjä sekä sujuvia liikenneyhteyksiä.

Skanska logo