Vastuullisuus on Haaga-Heliassa strateginen valinta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Vuoden ilmastotekomme

Porvoon kampukselle on asennettu aurinkopaneelit katolle. Aurinkopaneelien teho on noin 58 kilowattia (Wp), ja ne tuottavat sähköä vuodessa noin 50 MWh. Kaikki aurinkopaneeleilla tuotettava sähkö menee kampuksen omaan käyttöön. Lisäksi Haaga-Helian viidestä kampuksesta neljällä on siirretty käyttämään vihreää sähköä.

2019

Commitments

  • Sähkönkulutuksen vähentäminen Pasilan ja Porvoon kampuksilla 2 % vuosittain (vertailuvuosi 2017: 2,6 milj. kWh/v).
  • Opiskelijoiden ja henkilöstön ympäristötietoisuuden ja -asenteiden parantaminen, minkä tavoitteena vedenkulutuksen vähentäminen 2 % vuosittain (vertailuvuosi 2017: 6 600 m3/v) ja jätemäärän vähentäminen 4 % vuosittain (vertailuvuosi 2017: 84 t/v).
  • Sitoudumme tarjoamaan enemmän yhteiskuntavastuuta käsitteleviä opintojaksoja. 

Achievements

Haaga-Helia laski oman hiilijalanjälkensä ja laati sen pohjalta konkreettisen toimenpideohjelman. Haaga-Helian hiilijalanjälki on noin 2 500 tonnia ja siitä noin 80 prosenttia muodostuu energiankäytöstämme. Tavoitteena on vähentää tätä siirtymällä vihreän sähkön käyttöön. Haaga-Helia sitoutuu olemaan hiilineutraali viimeistään vuoteen 2030 mennessä.

Yrityksen kuvaus

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

 

Haaga-Helia logo