Työkoneiden tulevaisuus ja niiden resurssiviisas käyttö yritysalueilla kiinnostivat laajaa kuulijakuntaa 25.8.2020 järjestetyssä etäratkaisufoorumissa. Webinaarin tallenne ja esitykset ovat nyt katsottavissa.

Ilmastotavoitteet ja vähäpäästöisyys ovat tulleet osaksi myös työkonemaailman arkipäivää. Tätä teemaa käsiteltiin Hiilineutraalit ja resurssiviisaat yritysalueet (HNRY) -hankkeen järjestämässä etäratkaisufoorumissa. Tilaisuudessa kuultiin, millaisia näkymiä tulevaisuus tuo työkonekaluston kehitykseen erilaisilla yritysalueilla ja toimintaympäristöissä.

Tilaisuuden avasi HNRY-hankkeen koordinaattori Susanna Suomalainen (Helsingin kaupunki), ja asiantuntijoina puhumassa olivat Juha Ala-Hiiro (Teknisen Kaupan Liitto) työkonemarkkinoiden kehityksestä ja työkonealan green deal -sopimuksesta, Juhani Laurikko (VTT) biopolttoaineiden tulevaisuudesta sekä Jarno Ratia (AGCO Power) työkoneiden moottoriteknologian kehityksestä. Lisäksi webinaarissa kuultiin Hevtec Oy:n case-esimerkki retrofittauksesta, jossa käytetty dieseltyökone muunnettiin sähköiseksi sekä Ade Oy:n case-esimerkki simulaattorikoulutuksen hyödyntämisestä resurssiviisaamman työkonekäytön edistämiseksi. Tilaisuuden organisoijana ja fasilitoijana toimi Essi Silvonen (Turun Yliopisto).

Webinaarin esitykset ja tallenne:

Tervetuloa – Susanna Suomalainen, Helsingin kaupunki

Työkoneiden tulevaisuuden näkymät ja green deal – Juha Ala-Hiiro, Teknisen Kaupan Liitto

Biopolttoaineiden kehitys ja tulevaisuuden näkymät – Juhani Laurikko, VTT

Työkoneiden moottoriteknologian kehitys – Jarno Ratia, AGCO Power

Työkoneiden sähköistäminen – Ville Eskelinen, Hevtec

Simulaattorikoulutus resurssiviisauden edistäjänä – Pasi Porramo, ADE

 

 

Viimeisimmät artikkelit