Loisteputkista led-valoiksi

Urheiluhallit Oy

Vuoden ilmastotekomme

Vuoden 2019 paras ilmastotekomme oli Töölön Urheilutalon peruskorjauksen yhteydessä tehdyt järjestelmä- ja laitehankinnat. Liityimme Helenin kaukojäähdytysverkkoon. Koko hallin valaistus on toteutettu led-valaisimin ja KNX -ohjaustekniikkaa hyödyntäen. Vedenkäsittelyjärjestelmän ohjaus on toteutettu tarveperusteisena niin kemikaalien kun pumppujenkin osalta. Kaikki hallin iv-koneet ovat Eurovent-sertifioituja ja täyttävät tämän päivän tiukimmatkin hyötysuhdevaatimukset.

2019

Åtaganden

 • Järjestämme vuoden aikana vähintään kolme ympäristökampanjaa tai -tapahtumaa tavoitteenamme henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden lisääminen.
 • Vaihdamme kaikkien kiinteistöjemme loisteputkivalaisimet ledeiksi vuoteen 2028 mennessä.
 • Sähkö- ja lämmitysenergian kulutuksen tavoitteemme on alle 14 kWh/asiakas ja vedenkulutustavoitteemme alle 90 l/asiakas

Prestationer

 • Järjestimme kolme ilmastoaiheista asiakaskampanjaa kuluneen vuoden aikana, esimerkiksi Plogging Roskajuoksun ja Earth Hour -uinnin.
 • Vaihdoimme kaikkien kiinteistöjemme loisteputkivalaisimet ledeiksi vuoteen 2028 mennessä. Vuonna 2019 vaihdoimme Kontulan uimahallin allastilan valaisimet kokonaan led-valoiksi. Pasilan ja Vuosaaren hallien pallohallien valaisimet korvattiin uusilla led-valoilla. Mäkelänrinteen allastilan vanhoja monimetallilamppuja korvattiin led-valaisimilla.
 • Sähkö- ja lämmitysenergian kulutustavoitteen tavoitteen saavutimme seitsemässä (87,5%) toimipisteessä (alle 14 kWh/asiakas).
 • Vedenkulutustavoitteen saavutimme kaikissa toimipisteissämme (alle 90 l/asiakas). Tämän mahdollisti mm. kohdennettu vedensäästösuuttimien asennus.

2018

Åtaganden

 • Järjestämme vuoden aikana vähintään kolme ympäristökampanjaa tai -tapahtumaa tavoitteenamme henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden lisääminen
 • Vaihdamme kaikkien kiinteistöjemme loisteputkivalaisimet ledeiksi vuoteen 2028 mennessä. Siltamäen uimahallin allastilan, Mäkelänrinteen Uintikeskuksen teknisten tilojen ja toimistokäytävien sekä Vuosaaren Urheilutalon ulkovalaisinten ja kuntosalin valaisinten vaihto tapahtuu vuoden 2018 aikana.
 • Sähkö- ja lämmitysenergian kulutuksen tavoitteemme on alle 14 kWh/asiakas ja vedenkulutustavoitteemme alle 100 l/asiakas

Prestationer

 • Järjestimme kaksi ilmastoaiheista asiakaskampanjaa ja yhden henkilökuntakampanjan kuluneen vuoden aikana.
 • Vaihdoimme kaikkien kiinteistöjemme loisteputkivalaisimet ledeiksi vuoteen 2028 mennessä. Siltamäen uimahallin allastilan, Mäkelänrinteen Uintikeskuksen teknisten tilojen ja toimistokäytävien sekä Vuosaaren Urheilutalon ulkovalaisinten ja kuntosalin valaisinten vaihto tapahtui vuoden 2018 aikana.
 • Sähkö- ja lämmitysenergian kulutustavoitteen tavoitteen saavutimme seitsemässä toimipisteessä (alle 14 kWh/asiakas).
 • Vedenkulutustavoitteen saavutimme kaikissa toimipisteissämme (alle 100 l/asiakas). Tämän mahdollisti mm. kohdennettu vedensäästösuuttimien asennus.

Yrityksen kuvaus

Urheiluhallit Oy tarjoaa pääkaupunkilaisille monipuolisia ja laadukkaita uinti- ja sisäliikuntapalveluja asiakaslähtöisesti. Olemme Helsingin kaupungin tytäryhtiö ja hallinnassamme on kahdeksan monitoimihallia ympäri Helsinkiä.

Arvomme ovat palveluhenkisyys, turvallisuus, oikeudenmukaisuus ja ympäristö. Olemme suunnitelleet keinoja omien ympäristövaikutustemme pienentämiseksi jo vuodesta 2012. Vähennämme ympäristön kuormitusta mm. noudattaen Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää. Ilmastokumppaneiksi ryhdyimme vuonna 2018.

Urheiluhallien kaikissa toimipisteissä oli vuonna 2019 yhteensä noin 2,6 miljoonaa asiakaskäyntiä. Yksi tavoitteistamme onkin neuvoa asiakkaitamme ympäristöystävällisempään asiointiin toimipisteissämme samalla, kun itse pyrimme säästämään vettä ja energiaa sekä vähentämään jätteen määrää.

Urheiluhalleilla työskentelee asiakaspalvelu-, siivous-, uinninvalvonta-, liikunnanohjaus-, uimaopetus- ja kiinteistönhuoltotehtävissä kokoaikaisessa työsuhteessa noin 180 ja osa-aikaisessa 200 työntekijää.

Urheiluhallit-logo