Puolitamme kasvihuonepäästömme vuoteen 2022 mennessä

Meira Oy

Vuoden ilmastotekomme

Vahvistimme tavoitteemme puolittaa kasvihuonepäästömme (Scope 1 ja 2) vuoteen 2022 mennessä.

2019

Sitoumukset

  • Kasvatamme energiatehokkuuttamme ja vähennämme energiankäyttöämme vuoteen 2025 mennessä -7,5% vs. 2018 taso.
  • Puolitamme kasvihuonepäästömme vuoden 2022 loppuun mennessä (Vallilan toiminnot; scope 1 ja 2, vs. 2018 taso)
  • Siirrymme asteittain käyttämään uusiutuvaa energiaa (vähintään 40% energiankäytöstämme vuonna 2022).
  • Nostamme kierrätysasteen 80% vuoteen 2022 loppuun mennessä.
  • Vähennämme sekajätteen nollaan vuoteen 2022 mennessä.
  • Kannustamme suomalaisia lisäämään kasvisten ja kalan osuutta ruokavaliossa ja paahtimoltamme lanseeraamme vain vastuullisuussertifioituja tuotteita.

Saavutukset

  • Liityimme energiatehokkuussopimukseen ja määritimme energiatehokkuus- ja kasvihuonepäästötavoitteemme. Päätimme siirtyä uusiutuvan tuulisähkön käyttöön vuoden 2020 alusta lähtien.
  • Saavutimme merkittäviä etappeja jäteprojektissamme. Kierrätysasteemme oli 2019 osalta 31% ja sekajätteen osuus 16%. Valmistelimme merkittäviä muutoksia jätehuollossamme kohti 2020 toteutusta, mm. kahvin tuotannosta syntyvän sivuvirran kierrätyksen biokaasuksi sekä juuttisäkkien kierrätyksen tekstiiliteollisuuteen. Päätimme kompensoida jätehuoltomme, joka on vuoden 2020 alusta lähtien hiilineutraalia.
  • Lanseerasimme useita vastuulliseksi sertifioituja kahvituotteitta mm. Kulta Katriina Erikoissekoitukset, Kulta Katriina Reilu pavut sekä Kulta Katriina Luomu -tuoteperheen. Maustetehtaaltamme lanseerasimme mm. Meira kalamausteseoksia sekä bataatti-inkivääriketsupin. Kannustamme suomalaisia kuluttajia ja Foodservice- toimijoita ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta vastuullisiin valintoihin.

Yrityksen kuvaus

Vuodesta 1914 toiminut Meira Oy valmistaa ja markkinoi kahveja, leivonta- ja maustamistuotteita sekä pähkinöitä kuluttajille ja ammattilaisille. Meiran pääkahvimerkit Suomen markkinoilla ovat Kulta Katriina, Saludo ja Segafredo. Meira valmistaa edelleen kaikki tuotteensa (poislukien italialaiset Segafredo-espressot ja liivatelehdet) omassa tuotantolaitoksessaan Helsingin Vallilassa.

Vastuullisuus on Meiran toiminnan kulmakivi, joka näkyy niin tavoitteissa kuin käytännön teoissa läpi koko yrityksen arvoketjun. Vastuulliset valinnat ohjaavat Meiran toimintaa kokonaisvaltaisesti niin raaka-aine- ja materiaalihankinnoissa, ympäristöasioissa kuin henkilöstön hyvinvoinnissa. www.meira.fi

Meiran logo