Toimialan johtava ilmastoagenda – tavoitteena hiilineutraalius vuonna 2025

Accenture

Tunnustuksena kunnianhimoisista ilmastotoimista ja läpinäkyvyydestä Accenture saavutti A-luokituksen ja oli mukana arvostetulla CDP:n “Climate Change A List” -listalla. Vain 277 yritystä – 8 400 tietonsa raportoineen yrityksen joukosta – pääsivät mukaan listalle.

Tämän lisäksi saavutimme paikalliset ilmastotavoitteemme – etuajassa.

Järjestimme kesäkuussa 2020 Ympäristöviikko-kampanjan, jonka teemana oli kestävä sijoittaminen. Osallistuimme myös työmatkapyöräilyyn kannustavaan Ketjureaktio-kampanjaan. Pitkin vuotta 2020 tiedotimme aktiivisesti työtekijöitämme ympäristöasioista sekä kestävästä kehityksestä mm. pitämällä virtuaalisena vegaanikokkikurssin, järjestämällä Digital Clean Up-päivän ja kannustamalla ympäristöystävällisiin joululahjavalintoihin.

Accenturen toimisto on ISO® 14001 sertifioitu.

2021

Sitoumukset

Olemme sitoutuneet poistamaan kaikki kertakäyttöiset muovit toimistoistamme viimeistään COVID-19-pandemian päätyttyä.

Vuonna 2021 tavoitteenamme on saada 100% uusiutuva energia vähintään 70% toimistoistamme Pohjoismaissa.

Saavutukset

Ei saavutuksia saatavilla.

2020

Sitoumukset

Olemme sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjämme keskimäärin 2 tonnia per työntekijä eli yli 50 % vuoden 2020 loppuun mennessä (vertailukohtana vuosi 2007).

Vuoteen 2021 mennessä käytämme kaikissa Accenture Suomen toimistoissa vain 100 % uusiutuvaa energiaa.

Saavutukset

Olemme saavuttaneet molemmat tavoitteemme täysimääräisesti ja vuoden 2020 aikana päästömme vähenivät merkittävästi Covid-19 pandemiasta johtuen. Vaikka olemme ylpeitä vuoden 2020 aikana havaituista väliaikaisesti isommista päästövähennyksistä ja niiden tarjoamista merkittävistä mahdollisuuksista, olemme kuitenkin edelleen sitoutuneita pitämään tavoitteemme ylittää tiedepohjaiset tavoitteet (hiilineutraalius vuonna 2025) kaikilta osin pidemmällä aikavälillä myös pandemian päättymisen jälkeen.

2019

Sitoumukset

  • Olemme sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjämme keskimäärin 2 tonnia per työntekijä eli yli 50 % vuoteen 2020 mennessä (vertailukohtana vuosi 2007).
  • Vuoteen 2021 mennessä käytämme kaikissa Accenture Suomen toimistoissa vain 100 % uusiutuvaa energiaa.

Saavutukset

Olemme saavuttaneet molemmat tavoitteemme täysimääräisesti.

Yrityksen kuvaus

Accenture on maailmanlaajuisesti toimiva asiantuntijayritys, jonka vahvuuksia ovat digitaalisuus, pilvipalvelut sekä kyberturva. Meillä on vahva osaaminen ja kokemus yli 40 toimialalta. Toimialakohtaiset palvelumme kattavat strategisen muutoksen, konsultoinnin, teknologian, markkinoinnin ja asiakaskokemuksen sekä prosessiulkoistuksen.

Maailman laajin palvelukeskusten verkosto tukee paikallisia asiakkaitamme. Accenturen 506 000 ammattilaista palvelevat asiakkaita yli 120 maassa yhdistäen teknologian mahdollisuudet sekä ihmisten luovan osaamisen. Suomessa Accenture on toiminut vuodesta 1989 ja työntekijöitä on nyt noin 1 000 Helsingissä ja Tampereella.

Tuotamme muutoksesta arvoa kaikille sidosryhmillemme sekä yhteiskunnalle. Lue lisää: accenture.fi.

Accenture logo