Hiilineutraalin yhteiskunnan eturivin rakentaja

style=''

A-Insinöörit

Parannamme maapallon mahdollisuuksia yhteisen osaamisen avulla

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden säilyminen ovat ihmiskunnalle valtavia haasteita. Rakennetun ympäristön asiantuntijoina voimme suuresti vaikuttaa siihen, miten onnistumme nämä haasteet ratkomaan. Vastuullisuutemme perusta on työyhteisö, joka arvostaa ihmisiä sekä ympäristöä. Yhteisö innostaa ja antaa jokaiselle mahdollisuuden toimia konkreettisesti kestävän tulevaisuuden eteen.

Tunnistamme vaatimukset ylittävän velvollisuuden vaikuttaa rakennetun ympäristön puhtauteen, turvallisuuteen ja ekologiseen kestävyyteen. Kehitämme tavoitteellisesti asiantuntijoidemme osaamista ympäristövaikutusten tunnistamiseksi ja ympäristömyönteisten ratkaisujen kehittämiseksi.

Otamme vastuun asiakkaidemme ympäristötavoitteista, kiritämme niitä ja autamme palveluillamme toteuttamaan tavoitteet hiilipäästövähennysten, kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden säilymisen alueilla.

Rakennuttamisen ja yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelupalvelumme nojaavat ISO 14001 -sertifioituihin ympäristöjärjestelmiin ja rakennesuunnittelun toimialankin ympäristöjärjestelmä sertifioidaan vuoden 2021 aikana. Olemme mukana myös Green Building Council -verkostossa, joka edistää kiinteistö- ja rakennusalan hiilineutraaliutta ja kiertotaloutta sekä kestäviä liiketoimintaratkaisuja.

Helsingissä olemme olleet mukana esimerkiksi pääkaupunkiseudun ensimmäisessä modernissa puukouluhankkeessa (Suomalais-venäläinen koulu), jossa toimimme rakennuttajakonsulttina sekä rakennesuunnittelijana. Kaksikerroksinen koulurakennus on suunniteltu muuntojoustavaksi ja rakennetaan ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT), joka sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan.

Kestävä tulevaisuus on meidän käsissämme. Asiantuntijoidemme kehittämä vähähiilisen rakennuttamisen toimintamalli edistää hiilineutraaliustavoitteita koko rakennetun ympäristön toimialalla. Lue lisää palveluistamme.

2021

Sitoumukset

 • Suunnittelemme ja rakennutamme ympäristöystävällisesti
  • Mitä tavoittelemme: Kiritämme asiakkaan ympäristötavoitteita ja otamme vastuun hiilipäästövähennysten, kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuustoimien toteuttamisesta.
  • Missä menemme: Sertifioimme hankkeiden ympäristötavoitteita tukevan ympäristöjärjestelmämme 31.12.2021 mennessä. Täydennämme projektipäälliköiden itsearviointia ympäristövastuuta koskevalla osuudella.
  • Mitä seuraavaksi: Määrittelemme ja asetamme tavoitteet palvelujemme hiilikädenjäljelle vuoden 2021 aikana. Ryhdymme kysymään asiakkailta palautetta ympäristövastuumme toteutumisesta (NPS-kysely).
 • Minimoimme haitalliset ympäristövaikutuksemme
  • Mitä tavoittelemme: Minimoimme omasta toiminnastamme aiheutuvat ympäristövaikutukset.
  • Missä menemme: Sertifioimme ympäristöjärjestelmämme 31.12.2021 mennessä.
  • Mitä seuraavaksi: Laskemme oman toimintamme hiilijalanjäljen ja asetamme sen minimointiin tavoitteen vuoden 2021 aikana.
 • Kehitämme kestävän kehityksen osaamistamme.
  • Mitä tavoittelemme: Tunnemme toimintamme ympäristövaikutukset ja keinot, joilla parantaa vaikutusta.
  • Missä menemme: Sertifioimme oppimistavoitteitamme tukevat ympäristöjärjestelmämme kaikilla toimialoillamme 31.12.2021 mennessä. Liitämme ympäristöosaamisen osaksi kaikkia jatkuvia koulutusohjelmiamme ja järjestämme kaikille avoimia tietoiskuja.
  • Mitä seuraavaksi: Arvioimme osaamisen kehittymistä ja asetamme seuraavan vuoden oppimistavoitteet.

Saavutukset

Yrityksen kuvaus

A-Insinöörit on ennakkoluuloton rakentamisen suunnittelu- ja konsulttitalo. Tehtävämme on auttaa asiakkaita onnistumaan kiinteistö- ja rakennushankkeissa. Lopputuloksen lisäksi meille on tärkeää tapa, jolla siihen päästään. Teemme asiat yhdessä ja paremmin, ja haastamme samalla koko alaa uudistumaan. Yli 800 hengen luova ja luotettu asiantuntijajoukko tekee töitä rakennuttamisen, rakennesuunnittelun ja infrarakentamisen hankkeissa 12 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti.

A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa.

Liisa Jäätvuori
Johtaja, kestävä kehitys ja uudet palvelut
+358 44 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi