Harkiten henkariin on nuorten toimintaryhmä, jonka tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta vaateteollisuuden haasteista ja kannustaa muita nuoria kuluttumaan vastuullisemmin. Vuoden toiminta on suurimmaksi osaksi keskittynyt eri sosiaalisen median alustoille, joissa on julkaistu ryhmän omaa podcast-sarjaa, jaettu tietoa vaateteollisuuden ongelmakohdista sekä toteutettu Lainaten henkariin -haastesarjaa, jossa testataan vaatteiden lainauspalveluita. Tämän lisäksi ryhmän jäsenet ovat suunnitelleet ja olleet mukana toteuttamassa luontokoulua Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden kanssa.

Pikamuotia vai vastuullista kulutusta – sinä päätät

Jopa 60 prosentista kaikista tuotetusta tekstiileistä käytetään vaatteiden valmistukseen ja vaikka yksittäisen vaatteen käyttöikä on lyhentynyt, viimeisen 15 vuoden aikana vaatteiden valmistus on tuplaantunut.  Pikamuodin ja ihmisten lisääntyvä kulutus on johtanut siihen, että vaatteita ostetaan yhä enemmän, mutta vaatteen käyttöikä lyhenee. Nykyinen kulutuskulttuuri on kestämätöntä ympäristön kannalta, jonka vuoksi tarvitsemme uusia tapoja toimia. Kuluttajilla on myös valta vaikuttaa siihen, mitä ja millaisia yrityksiä tuetaan. Vastuullisemmilla valinnoilla on mahdollisuus vaatia vastuullisempaa tuotantoa ja muuttaa yritysten tapoja toimia.

Ota podcast-sarja kuunteluun ja IG-tili seurantaan

Harkiten henkariin -podcast-sarja tuo yhteen vaateteollisuuden eri tahojen näkökulmia tuottajista kuluttajiin. Podcasteissa kuullaan vaikuttajia, nuoria ja asiantuntijoita, ja jaetaan vinkkejä vastuullisempiin valintoihin jokaisen arjessa. Mukana ovat olleet jo muun muassa vloggaaja Maiju Voutilainen, ekologinen kuituteknologia Ioncell, uimapukuvalmistaja Halla Halla ja vaatelainaamo Vaatepuu.

Harkiten henkariin -ryhmän yhteiskuva

Lainaten henkariin -haasteeseen osallistuvat tiimin jäsenet puolestaan tutustuvat Helsingin vaatelainauspalveluihin etsien vaihtoehtoisia tapoja rakentaa tyyliä suorittaen samalla vaihtuvia lainaushaasteita. Jäsenet raportoivat kokemuksistaan Instagramissa ja jakavat mietteitään vaatelainauksesta podcast-minisarjassa.

Harkiten henkariin -toiminnan tarkoitus on ennen kaikkea näyttää esimerkkiä ja tuoda esille tapoja toimia kestävämmin! Toimintaa pääsee seuraamaan Instagramin kautta @harkitenhenkariin

Podcast kuunneltavissa: soundcloud & spotify

Yhteydenotot: hel.wwf@gmail.com / @harkitenhenkariin

 

 

Lue myös toimintaryhmän yhteistyöstä UFFin kanssa: Harkiten henkariin kesäasuhaaste UFF:lla (12.6.2020)

Harkiten henkariin -kesäasuhaasteeseen osallistuivat Maria Kosonen, Maiju Voutilainen ja Nea Rautiainen.

Harkiten henkariin -kesäasuhaasteeseen osallistuivat Maria Kosonen, Maiju Voutilainen ja Nea Rautiainen.

 

Viimeisimmät artikkelit