Apua energiaremonttiin

Energia-asiantuntijat taloyhtiön tukena

Helsingin kaupungin energia-asiantuntijat tarjoavat insinööriapua ja neuvontaa taloyhtiöille, jotka ovat kiinnostuneita selvittämään, miten taloyhtiössä voidaan parantaa energiatehokkuutta ja toteuttaa taloudellisesti kannattava energiaremontti.

Kaupungin neuvonta ja apu on ilmaista, ja se on tarkoitettu helsinkiläisille taloyhtiöille. Pientalojen asukkaat voivat puolestaan ottaa yhteyttä HSY:n energianeuvontaan. Energiakartoitusten ja -remonttien varsinaisesta tilaamisesta, toteuttamisesta ja maksamisesta vastaavat taloyhtiöt itse.

Apua saa remontin kaikissa vaiheissa ideasta toteutukseen. Energia-asiantuntijan voi esimerkiksi pyytää hallituksen kokoukseen tai yhtiökokoukseen. Palvelun asiantuntijat voivat myös perehdyttää erilaisiin energiaremonttivaihtoehtoihin tai kertoa toisten taloyhtiöiden onnistuneista esimerkeistä. Energiaremontti ei siis kaadu puolueettoman tuen tai neuvonnan puutteeseen!

Näissä neuvomme ja autamme taloyhtiöitä:

  • Alkuun pääseminen ja sopivien energiakartoitusten tilaaminen
  • Taloyhtiön saamien energiakartoitus- ja -urakkatarjousten arviointi
  • Sähköautojen latauspisteiden rakentaminen
  • Taloudellisten avustusten hakeminen ARA:sta.

Ota yhteyttä kaupungin energia-asiantuntijoihin lomakkeen (linkki) kautta.

Asiantuntijaneuvonnasta vastaa Taloyhtiöiden energianeuvonta -palvelu (energiaremontti@hel.fi). Tiimipäällikkönä toimii Aleksi Heikkilä, +358 405403642.

Pientalojen asukkaat voivat puolestaan ottaa yhteyttä HSY:n energianeuvontaan(linkki).

Voit myös saada lisää tietoa ja vinkkejä taloyhtiöiden energia-asioista Uudellamaalla tilaamalla Helsingin ja HSY:n yhteisen ”Energianeuvontaa taloyhtiöille” – uutiskirjeen HSY:n sivuilta(linkki).

Tee ehdotus taloyhtiöllesi!

Tietoa taloyhtiölle

Energiaremontti - mitä, miksi, miten?