Helsingin kaupunki on palkannut neljä ammattitaitoista energia-asiantuntijaa vauhdittamaan taloyhtiöiden energiaremontteja. Tämä tehotiimi on valmiina auttamaan sopivien energiaselvitysten tilaamisessa, urakkatarjousten arvioinnissa ja rakennuslupavaiheessa sekä ARA-avustusten hakemisessa. Nyt ei energiaremontin tekeminen jää kiinni tiedon puutteesta. 

Suunnitellaanko taloyhtiössänne energiaremonttia? Tuottaako työn suunnittelu, sopivien vaihtoehtojen löytäminen ja urakan läpivienti harmaita hiuksia? Ei hätää, nyt on tarjolla pätevää ja puolueetonta neuvontaa taloyhtiönne remonttien toteuttamiseksi! Mikä parasta, energia-asiantuntijoiden palvelut ovat ilmaisia helsinkiläisille kerrostaloyhtiöille. 

Esittelyssä apuvoimat energiaremonttienne tueksi: 

Tomi Rantala  

Energianeuvoja Tomi Rantala on valmistunut energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi ja opiskelee töiden ohessa energiatekniikan diplomi-insinööriksi.  Tomi Rantalalla on käytännön kokemusta LVIA-suunnittelijana, joten häneltä löytyy näkemystä energiaremonttien toteuttamiseen. Hän on toteuttanut ilmanvaihdon lämmöntalteenoton parantamista useassa kohteessa. 

Tomi Rantala kannustaa taloyhtiötä kartoittamaan kiinteistön eri energiatehokkuustoimenpiteet asiantuntijan avulla 

”Haluan omalla osaamisellani auttaa taloyhtiöitä löytämään parhaimmat ratkaisut niin taloudellisuutta kuin energiatehokkuutta silmällä pitäen”, Rantala kiteyttää tavoitteensa. 

Tomi Rantala korostaa viestinnän merkitystä, jotta remonttipäätös menisi taloyhtiön hallituksessa läpi: Kertokaa asukkaille, että energiatehokkuustoimenpiteillä voidaan saada säästöä jokaisen osakkaan asumiskustannuksiin sekä parantaa asumismukavuutta. 

Samuli Kyrö 

Samuli Kyrö on energia- ja ympäristötekniikan insinööri ja valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulustaHän on erikoistunut kiinteistöjen energiatehokkuuteen ja laskentaan.  

Koen itseni hyvin onnekkaaksi, että pääsen nyt soveltamaan oppimaani käytännössä osana näin hienoa tiimiä”, Samuli Kyrö iloitsee. 

”Suomessa rakennusten lämmitykseen kuluu lähes kolmannes kaikesta käytetystä energiasta, mikä kuormittaa ympäristöä huomattavasti”, Kyrö kertoo. Hän sanoo, että on tärkeää olla mukana ilmastotalkoissa ja päästä vaikuttamaan konkreettisesti siihen, millaisen maailman me jätämme tuleville sukupolville. 

”Taloyhtiöissä ei monestikaan ole riittävästi tietoa tai osaamista näihin asioihin liittyen, joten meidän tiimimme auttaa löytämään parhaimmat ratkaisut energiatehokkuuden parantamiseksi. Painotan kuitenkin sitä, että energiatehokkuushankkeita ei viedä läpi asumismukavuuden kustannuksella, vaan asukkaat ja osakkaat määrittävät sen, millaisessa kiinteistössä he haluavat asua”, Samuli Kyrö kiteyttää.  

Matti Kiesilä 

Energia- ja ympäristötekniikan insinööri Matti Kiesilän erityinen kiinnostuksenkohde on aurinkoenergian hyödyntäminen. 

”Tein siitä myös opinnäytetyöni. Perehdyin aurinkosähkölaskennan ja simulointiohjelmien toimintaperiaatteisiin sekä suunnittelin jyväskyläläiseen toimistorakennukseen aurinkosähköjärjestelmän. Käytännön kokemusta olen saanut aurinkosähköjärjestelmien asentamisesta. Lisäksi olen toteuttanut laskelmia, joilla voidaan todeta odotetun ja toteutuneen tuoton suhdetta”, Kiesilä kertoo.   

Matin Kiesilän mielestä taloyhtiön kannattaa ensimmäiseksi selvittää oma säästö- ja energiantarpeensa sekä hankkia energiamittareita, jotka seuraavat lämmön kulutusta ja ilmankosteutta.   

Tällaiset mittarit ovat suhteellisen edullinen keino selvittää lähtötilanne ja päästä siten eteenpäin energiaremontin tavoitteiden suunnittelussa ja järkevien optimointiratkaisujen löytämisessä”, Kiesilä vinkkaa. 

Hänen mielestään energiatehokkuustyössä olisi hyvä nähdä myös isompi mittakaava:  

”Taloudelliset seikat houkuttavat taloyhtiöitä energiatehokkaisiin ratkaisuihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että energiatehokkuuteen pyrkiminen on yksi sukupolvemme tärkeimmistä tehtävistä, jotta tuloksena olisi vihreämpi planeetta. Energiatehokkuustyössä on myös valtava bisnespotentiaali kotimaisille yrityksille ja uusien työpaikkojen löytymiselle.  

Mila Uysal 

Mila Uysal on alun perin valmistunut diplomi-insinööriksi koneenrakennusteknologiasta, mutta jatkoi opintojaan energiatehokkuuden parissa valmistuen tekniseksi isännöitsijäksi. Näiden lisäksi Mila Uysal on opiskellut muutakin:  

”Minulla on ekonomisti-kirjanpito-tutkinto, Sosionomin AMK-tutkinto ja sosiaalityön perusopinnot Helsingin yliopistossa” 

Viimeiset yhdeksän vuotta hän on toiminut Helsingin kaupungilla asumisneuvojana. Mutta myös remonttihankkeet ovat hänelle tuttuja: 

Olen ollut mukana vuosaarelaisen rivitaloyhtiön putkiremontissa ja Vuosaaren ala-asteen peruskorjaushankkeen suunnittelussa,” Uysal kertoo. 

Mila kannustaa käyttämään ammattilaisten apua:  

”Asiantuntijat pystyvät laskemaan markkinoilla olevista vaihtoehdoista taloudellisimmat ratkaisut ottaen huomioon kiinteistön kunnossapitosuunnitelmat ja tulevat remontit. Tarkalla suunnitelmalla on isoin rooli energiatehokkuudessa ja taloudellisessa kannattavuudessa. Suunnitelma on aina tehtävä tapauskohtaisesti, koska jokaisella rakennuksella on eri lähtökohdat remonttitarpeelle.  

Hän vinkkaa myös taloyhtiöiden välisestä yhteistyöstä:  

”Jos naapuristo muodostuu saman tyyppisistä kiinteistöistä, on järkevää selvittää, mitä siellä on tehty ja mitä on suunnitteilla. Yhteishankinnoilla ja yhteistyöllä voi säästää rahaa. Eikä pidä unohtaa ARA-avustusta, jolla saadaan katettua osa remonttikuluista. 

Energianeuvojat: Aleksi Heikkilä, Tomi Rantala, Mila Uysal ja Matti Kiesilä

Valmiina apuun! Energia-asiantuntijat vasemmalta oikealle: tiimipäällikkö Aleksi Heikkilä, Tomi Rantala, Mila Yusal ja Matti Kiesilä. Samuli Kyrö oli kuvaushetkellä toisella paikkakunnalla.

Ota rohkeasti yhteyttä! 

Energiarenessanssi-tiimin vetäjä Aleksi Heikkilä kertoo, että nyt on ainutlaatuinen tilaisuus saada pätevää apua ammattilaisilta niin pienissä kuin suurissa kysymyksissä: 

Yhteydenotto käy helposti oheisella lomakkeella: https://response.questback.com/helsinginkaupunki/energiaremontti  

Lue lisää energiaremonteista: hel.fi/energiaremontti

Tule työkaveriksi meille!

Olisitko sinä hyvä lisä tiimiimme? Haemme nyt energia-asiantuntijoita täydentämään tiimiämme auttamaan taloyhtiöitä energiaremonttien läpiviennissä. Lue lisää ja hae paikkaa osoitteessa helsinkirekry.fi. Haku on auki 30.4. asti.

Teksti ja kuvat Auli Honkanen

Viimeisimmät artikkelit