Suosi kierrätettyä

Jokainen kaupunkilainen voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään tekemällä kiertotaloutta edistäviä kulutusvalintoja omassa arjessaan. Kestävien palveluiden löytämistä on helpotettu kokoamalla Helsingin kiertotaloustoimijoita Pääkaupunkiseudun palvelukartalle.

Palvelukartalta löytyvät muun muassa kaupungin omat kiertotaloustoimijat Pakilan työkeskus, Uusix-verstaat, Staran kierrätyskeskus ja Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy. Ne korjaavat, kunnostavat ja myyvät käytettyjä tavaroita sekä valmistavat kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista uusiotuotteita. Alta löydät toimijoiden esittelyt ja yhteystiedot.

Pakilan työkeskus

Pakilan työkeskus on Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen toimintayksikkö, joka tarjoaa työllistymistä edistävää ja kuntouttavaa työtoimintaa helsinkiläisille. Pakilassa kunnostetaan ja kierrätetään kaupungin eri toimialojen kalusteita, valmistetaan Pakila-sarjan huonekaluja ja kodin pientarvikkeita. Tuotannosta jäävästä puusta ja purusta valmistetaan brikettejä. Tuotteita voi ostaa Pakilan kalustemyymälästä. Pakilan työkeskus ei ota vastaan kaupunkilaisten lahjoituksia.

Uusix-verstaat

Uusix-verstaat ovat Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen kuntouttavan työtoiminnan arviointityöpaikka helsinkiläisille työttömille. Uusix-verstailla valmistetaan käsityönä ja piensarjatuotantona käsityötuotteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista, kunnostetaan polkupyöriä ja kaupungin käytöstä poistettuja tietokoneita ja muita laitteita. Valmistettuja tuotteita myydään Kyläsaaren Uusix-kaupassa sekä Hakaniemen kauppahallin myyntipisteessä. Kyläsaaressa sijaitsevat myös PC-Shop, Fillari-kauppa ja Rakennusosien kierrätyskauppa. Uusix ottaa vastaan lahjoituksia kaupunkilaisilta. Lahjoituksista tulee sopia aina etukäteen puhelimitse.

Materiaalilahjoituksiin liittyvät yhteydenotot ma-pe 8-16 puh 09-310 44067.

Staran kierrätyskeskus

Staran kierrätyskeskus myy Helsingin kaupungin työmailta sekä korjauskohteista käytöstä poistettua irtaimistoa. Oulunkylän myymälässä voi olla tarjolla esimerkiksi ruohonleikkureita, työkaluja, varastohyllyjä, lvi-kalusteita, puistonpenkkejä, leikkipuistojen leikkivälineitä tai piha- ja koristekiviä. Ajoneuvot, työkoneet ja niiden lisälaitteet myydään syksyisin ja keväisin ostotarjouskilpailulla. Lista myytävästä kalustosta julkaistaan kaupungin sivuilla. Staran kierrätyskeskus ei ota vastaan kaupunkilaisten lahjoituksia.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on yleishyödyllinen yritys, jonka kierrätysmyymälöissä ja verkkokaupassa myydään kaupunkilaisten lahjoittamia tavaroita, Plan B -uusiovaatteita, -asusteita ja -huonekaluja ja Näprä-kädentaitomateriaaleja sekä huollettuja kodinkoneita, polkupyöriä ja sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Kierrätyskeskus ottaa kaupunkilaisilta lahjoituksia vastaan ja ne voi tuoda suoraan myymälöihin. Kodin pientavaraa, harrastusvälineitä ja taulutelevisioita voi jättää myös Sortti-asemilla sijaitseville Kierrätyskeskuksen keräyspisteille.

Lahjoituksiin ja noutoihin liittyvät yhteydenotot noutopyynto@kierratyskeskus.fi tai ma-pe klo 9-16 puh 050- 501 4858.

Taulukko kertoo mitä kiertotaloustuotteita toimijat myyvät, mitä heille voi lahjoittaa, mitä muita palveluja heillä on ja toimijoiden yhteystiedot. Uusix-verstaat myyvät kierrätysmateriaaleista valmistettuja käsitöitä, korjattuja tietokoneita ja komponentteja, kunnostettuja polkupyöriä ja rakennustarvikkeita. Uusix ottaa rajatusti vastaan myös tilaustöitä ja noutaa ilmaiseksi taloyhtiöiden poistamata polkupyörät. Vastaanotettavien lahjoitusten listan voi katsoa sivulta www.uusix.fi. Sovi lahjoitusten tuomisesta aina etukäteen puhelimitse. Myymälät Kyläsaarenkatu 8J, puhelin 09-31089526 ja Hakaniemen kauppahalli avoinna ke-pe 10-16 ja la 10-14. Pakilan työkeskus myy kaupungin käytöstä poistettuja kalusteita, ylijäämäpuusta ja purusta valmistettuja brikettejä sekä Pakila-kalustesarjaa ja kodin pientarvikkeita. Pakila ottaa rajatusti vastaan kalusteiden kunnostustöitä. Pakila ei ota vastaan lahjoituksia kaupunkilaisilta. Myymälä Jakokunnantie 26-28, puhein 09-31069740. Staran kierrätyskeskus myy kaupungin käytöstä poistettuja pienkoneita, laitteita, rakennustarvikkeita, työkaluja ja ulkokalusteita. Staran kierrätyskeskus järjestää kaksi kertaa vuodessa ajoneuvojen ja työkoneiden tarjouskaupan. Staran kierrätyskeskus ei ota lahjoituksia vastaan kaupunkilaisilta. Myymälä Liukumäentie 4, puhelin 09-31070038 tai 09-31064389, avoinna ma-pe 7-15. Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy myy kierrätystavaraa, Plan B uusiotuotteita, kädentaitomateriaaleja, huollettuja kodinkoneita, elektroniikkaa ja polkupyöriä. Kierrätyskeskus lainaa peräkärryä ja kuljetuspyörää ja heillä on noutopalvelu sekä kiertäviä keräysautoja. Kierrätyskeskus tarjoaa myös ympäristökoulutusta ja –konsultointia. Kierrätyskeskus ottaa vastaan hyväkuntoisia vaatteita, tekstiilejä, pientavaraa, urheiluvarusteita ja huonekaluja sekä kaikenkuntoisia ko-dinkoneita, elektroniikkaa ja polkupyöriä. Kierrätyskeskuksella on yhdeksän myymälää pääkaupunkiseudulla ja verkkokauppa osoitteessa kauppa.kierratyskeskus.fi.

Avaa Kaupungin kiertotaloustoimijat -taulukko pdf-tiedostona

Linkit kiertotaloustoimijoiden verkkosivuille

Pakilan työkeskus

Uusix-verstaat

Staran kierrätyskeskus

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus